Francesc-Xavier Duarte Martínez (Alcoi, 1976)

Llicenciat en Història per la Universitat de València (1999).

Inicialment investigà sobre temàtiques relacionades amb el món ibèric i feno-púnic (sobre el qual obtingué el Diploma d’Estudis Avançats, 2005, sobre la producció d’engalba eivissenca d’una terrisseria púnica). La seua deriva professional d’arqueòleg l’ha portat a treballar en diferents períodes i jaciments sobre els que ha publicat alguns dels resultats (ceràmica i territori ibèric, forns terrissaires feno-púnics, Arqueologia Funerària, Sanitat Militar, Arqueologia Medieval i Enginyeria Civil).

Ha treballat en diferents comarques de València i Castelló, especialment als Ports de Morella. Dins de la seua trajectòria, cal destacar la seua etapa com arqueòleg tècnic municipal (2001-2007) a la qual s’especialitzà en Arqueologia d’Urgència, documentació del patrimoni cultural i gestió urbanística municipal.

Actualment, els seus punts d’interès són la formació del paisatge històric medieval, l’Arqueologia Funerària i l’aplicació de documents medievals, moderns i contemporanis com a eina complementària de la investigació arqueològica. La seua darrera activitat professional (2015) fou com a monitor d’un Taller d’Ocupació per a auxiliars d’Arqueologia.